Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с климатика

Здравейте колеги!

Колата ми е Алфа Ромео 146 ТД. Проблема ми се следния: заредих си фреон в климатичната система, пресостата ми работи и намотката на компресора е ок, но когато пусна климатика и не иска да "цъкне"! Къде може да е проблема и какво бихте ме посъветвали ? Благодаря ви предварително и се извинявам ако се копирам с някоя стара тема.

Може да ти се стори глупаво, но провери си бушона на запалката. При моята, като изгори този бушон и спира захранването към климатика. Натискаш копчето отвътре, светва си,че уж климатика работи, но не се завърта компресора. Смених бушона за запалката, и климатика тръгна. Явно са на една верига, само че няма означение за климатик, ами за запалка. Бушона е син, 15 А.
    Така че колега, ако запалката ти не работи, нямаш климатик
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
    Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

Comment

Не е това колега. Всички бушони са ок. Благодаря ти все пак.

Comment

Колега а като включиш копчето тръгва ли ти перката че при мен нещо релетата се бяха прецакали и от там същия проблем,така че и това е един изстрадан вариант,и най добре не си губи времето а иди на диагностика,Успех
        Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
        Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Прецакан датчик за външна температура. Това при положение че има фреон и пресостат, и съединителя на компресора работят.
          http://hopenhagen.org/

Comment

Отвори кутийката която седи на гредата,между помпата и радиатора.Има две релета и бушон,малкото реле е силовото,голямото е за перката,бушона е за малко реле.
            Кажи с какъв компресор си,помпата ти с автоматичен обогатител ли е,имаш ли ЕГР?

Колегата хубаво е казал за датчика за външна температура,ама това важи само за климатрониците.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

колега, днес забелязах следното: когато колата ми загря и се включи перката за охлаждане и тогава сработи и компресора! Къде може да е проблема в тоя случай???

Comment

Ами ако ми отговориш на въпросите в горния пост,ще ти кажа къде и какво да провериш.

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                  Отвори кутийката която седи на гредата,между помпата и радиатора.Има две релета и бушон,малкото реле е силовото,голямото е за перката,бушона е за малко реле.
                  Кажи с какъв компресор си,помпата ти с автоматичен обогатител ли е,имаш ли ЕГР?

Колегата хубаво е казал за датчика за външна температура,ама това важи само за климатрониците.
                  Колега, преди малко проверих, но в тази кутия, за която говориш имам само едно реле с 4 крака 50А, малкото реле и бушона за които говориш ги няма.Колата ми е с автоматичен обогатител и с ЕГР, но не немога да ти отговоря какъв ми е климатика. Дано съм ти бил полезен, за да можеш да ме напътиш .

Comment

Под пасажерското място за краката,вдигни мокета.Щом имаш ЕГР има две кутий с букси и кабели.Теб те вълнува черната кутийка с надпис RCC.Внимаваш като я откачаш,внимаваш и като вадиш буксата (7 кабела 8 пина).Внимавай като я отваряш,с отверка внимателно притискаш крачетата и дърпаш.Вътре има платка,НЕ Я ПИПАЙ с пръсти!!!Виж дали вътре има вода или окис.

Ако всичко е наред,пишеш тук и продължавам с напътсвията кое да е следващото което да направиш.

Ако има окис - нема се плашиш 270 евро струва да си направиш поръчка за доставка.
                    Аз ги лекувам обаче с хомеопатия

Comment

Колега, проверих преди малко там където ми поръча и видях следното:

Какво ти е мнението ? Брадясала ли е ?

Comment

Така като гледам,брадясала е малко
                        Как са съпротивленията и транзисторите от другата страна?
                        Между другото това ти е управлението на климатика.От тук се командва и компресора и перките и ниското налягане.

Имаш ли някой познат,примерно занимаващ се с касетофони,телевизори....ей така техника,да я погледно професионално.Но задължително след като му обясниш за какво е това,да ти даде гаранция че няма да развали нещо,защото просто няма от къде да си купиш нова.
                        Моята платка по същия начин се беше окислила и компресора се побъркваше да се включва/изключва,перките въртяха като побъркани и всякакви подобни аномалий.

Ако по платката всичко е наред,продължавам с напътсвията

Comment

така като я гледам не си личи да и има нещо. това жълтеникавото е защитен слой лак върху спойките. седи едно такова гумено.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            така като я гледам не си личи да и има нещо. това жълтеникавото е защитен слой лак върху спойките. седи едно такова гумено.

Я виж пак окисленото оградено от колегата.

Comment

може, аз не виждам добре на нея.
                              точка

Comment

Working...
                              X